Kentät

Kaksi kenttää Kotojärven rannalla

Puistokenttä

Puistokenttä (par 72) on rakennettu Kotojärven kartanon vanhoille viljelysmaille Pornaisiin Kotojärven rannalle. Etukenttä (väylät 1 – 8 + 18) otettiin käyttöön vuonna 2000 ja takakenttä (väylät 9 – 17) vuonna 2001. Kentän suunnittelija on Matti Louhio ja perusparannuksen suunnitteli golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander vuonna 2008.

Puistokentän siirtymät ovat lyhyitä, väylien pituudet vaihtelevia ja viheriöt ovat suhteellisen pieniä, joten lähestymisten tulee olla tarkkoja. Kenttä tarjoaakin paljon onnistumisen iloa kaiken tasoisille pelaajille.


Puistokentän kenttäennätykset:

Miehet: Teemu Villberg (NG) - 64 lyöntiä 8.9.2019, Viikkokisa finaali..
Naiset: Matilda Svahn (ViG) - 68 lyöntiä 7.5.2016, Aluetour (jun.)

Rantakenttä

Rantakenttä on 9 reikäinen ja kentän par on 30. Rantakentällä on 6 kappaletta par 3 väyliä ja 3 kappaletta par 4 väyliä. Kenttä on kumpuileva maastoltaan ja se sijaitsee kuvankauniissa maisemassa aivan Kotojärven rannalla. Väylät ovat vaihtelevia pituuksiltaan ja vaikeusasteiltaan. Siellä on hyvät mahdollisuudet harjoitella lähipeliä niin aloittelijoiden kuin jo kokeneempienkin golfareiden.

HUOM! Rantakentällä voit pelata myös ilman greencardia tai seurajäsenyyttä.

Range ja klubin puttiviheriö palvelevat pelaajia kauden alusta aina kauden loppuun asti.

Slope taulut

Tästä voit ladata pdf-muodossa slope taulut Puisto- ja Rantakentälle


Paikallissäännöt

Tiet
Kaikki kentällä olevat tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen säännön 16.1 mukaan.

Sähkölinjat
Mikäli tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pelaajan pallo on osunut ilmassa kulkevaan kaapeliin, johtoon, tolppaan tai näiden tukirakenteisiin, on pelaajan lyötävä uusi lyönti edellisen lyönnin paikalta rangaistuksetta.

Suojaverkot
Suojaverkot ovat kiinteitä haittoja, joista vapautuminen säännön 16.1 mukaisesti, kuitenkin siten, että lähin vapauttava paikka väyliä 7 ja 12 pelattaessa ei ole verkon takana suhteessa siihen viheriöön, jolle pelataan.

Kivet hiekkaesteissä
Kaikki irtokivet hiekkaesteissä ovat liikuteltavia haittoja. Vapautuminen säännön 15.2a mukaan.

Työkoneiden jäljet ja kunnostettavat alueet
Kunnostettaviin alueisiin kuuluvat selvät kenttähenkilökunnan työn alla olevat alueet sekä työkoneiden jäljet. Vapautuminen säännön 16.1 mukaan.

Kiinteät haitat viheriön läheisyydessä

Pelaajan pallon ollessa yleisellä alueella ja kiinteän haitan ollessa pelilinjalla enintään kahden mailanmitan päässä viheriöstä ja pallon enintään kahden mailanmitan päässä haitasta, pelaaja saa vapautua haitasta säännön 16.1b mukaan. Vapautumisoikeus koskee myös viheriöllä olevaa haittaa.

Vapautuminen punaiselta estealueelta

Pelaajan pallon mentyä punaiselle estealueelle hän voi kaikissa tapauksissa vapautua säännön 17.1d lisäksi yhdellä rangaistuslyönnillä myös estealueen vastakkaiselle puolelle paikallissäännön B-2.1 mukaan.